30 Mayıs 2019 Perşembe

VIAPORT-Via Properties-MK Travel anlasma-28.05.2019-Yılmaz parlar



Turizm 7 Gazete Turizm7 gazete



 
 Mutluluk  Parkı VIAPORT

Yönetim kurulu başkanlığını Coşkun Bayraktar’ın yaptığı yatırımcı firma Via Properties ile yönetim kurulu başkanlığını Muammer Kaya’nın yaptığı tur operatörü firma MK Travel arasında yapılan anlaşmayla, 28 Mayıs 2019 pazartesi günü kurdelesi kesilen,Tuzla’da bulunan VİAPORT eğlence adası; Marinası, kongre merkezi, outlet mağazalar, yeme içme mekanları, aquapark, aslan-timsah park, akvaryum, tema parkıyla, sosyal donatılarıyla adeta bir şehir.





Büyük devasa marinasıyla yat turizmine hizmet veren VIAPORT Çocukların ve ebeveynlerin birlikte eğlenebileceği, eğlenirken, bilimsel bilgiler alabileceği, benzersiz bölümleri olan vizyonuna sahip.


Tüm markaları kapsıyan Outlet mağazalar alanında, yerel favorilere de ev sahipliği yapıyor. Alışverişi adeta eğlence haline dönüştüren atmosfer içinde keyifli caddesi benzersiz nitelikde.





Bir milyondan fazla konuğu ağırlamaya hedefli geniş bir alan içinde VIAPORT özgün tasarımlı farklı ünitelerin olduğu Turizmimizde yeni trend. Aslan ve Timsah Park departmanı, Dünyadaki en saygınlardan biri, türlerin hayatta kalma planı içinde hayvan programları mevcut. Nesli tükenen dünyada 30 adetden dört adeti VIAPORT’a bulunan Beyaz Aslan bilgilerini Via Properties kurumsal iletişim direktörü Yelda Akgün’den alıyoruz.




Yelda Akgün bize VIAPORT parklarda standart etkileşim politikası olarak olabildiğince doğal bir ortam yaratmak olduğunu, Dünya yaban hayatı koruma derneklerin her türlü zorlu testlerinden geçtiklerini ülkedeki en başarılı hayvancılık programlarına sahip olduğunu, misyonlarının, hayvan bakımında, eğitim çalışmalarında çevresel kaynak mükemmelliği söylüyor.





Hayvanlara yönelik yiyeceklerin hazırlanmasını üreme programını, hayvan davranış çalışmalarını izlemekten sorumlu, Emre Öztürk’den Aslan Parkda aslanların beslenmesi hakkında bilgi alıyoruz. Aslanlar Haftada iki kez 15-20 kg Kırmızı tt ve tavuk eti yediklerini öğreniyoruz. 




Akvaryum bölümünde deniz biyolojisi, sürüngen bakımı ve balık çiftçiliğini aratmayacak zenginlikde ve Dünyanın her okyanus, deniz, göl, ırmaklarından balık türleri orijinal yaşadıkları suları ile birlikde teşhir ediliyor. Birbirinden güzel rengarenk, farklı seyretmeye doyamıyacağınız egzotik balıkların her türlü bilgiside tablolarda yazılı.


Adrenalin tutkunları için Tema parkda Red fire isimli roller coaster, kingloop,air ride, family tren, ve pek çok eğlence parkuru mevcut. Sineması, bowling salonu, oyun masaları, renk cümbüşü,






Ege sokakları tarzında sahildeki restaurantlar otantik atmosferde türk gastronomisiyle hizmet veriyorlar. Firma bünyesinde bulunan Alaçatı restaurant ve Hediyelik eşya özellik katmanlarında biri. Hediyelik eşya departman direktörü Sibel Şenoğlu ile yaptığımız söyleşide Bitimi yakında tamalanacak korsan gemisi bünyesinde hediyelik eşyalar VIAPORT temalı birer taşıyıcılık görevi yapacağından tanıtımda büyük pay olacağını söylüyor.






Elbetde bir güne sığacak yer değil. Akşam aktivitelerini soramadık göremedik ancak Disneyland gibi hawai fişek gösterimide olabilirse ziyaretinin en büyülü bölümlerinden biri olur.   

Özel efekli havai fişek gösterisi olağanüstüdür. Işık ve ses yoluyla nostaljik, duygusal bir yolculuk yaratır. Anlatım, ses ve müzik gibi geliştirmeler, onu parkta görme çabasına değer kılar. Bu elemanlar, havai fişekler ve özel efektlerle (aydınlatma, yangın, lazerler ve projeksiyon) harmanlanırsa bu renk dünyası ziyarete büyülü bir final katar.

yilmazparlar@yahoo.com  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder